sunnuntai 29. huhtikuuta 2007

Champagne Duval Leroy Brut

Duval Leroy Brut oli ihan kohtalaista samppanjaa, taidokkaasti tehtyä, persoonallista mutta ei jotenkin vaan allekirjoittaneen makuun. 89p.

keskiviikko 25. huhtikuuta 2007

Champagne Henriot

Alkon lippulaivamyymälässä oli muutamia puolikkaita pulloja samppanjaa, joten muutama pullo piti ostaa blogattavaksi.

Väri on kauniin kullankeltainen ja kuplat hellyyttävän pieniä. Tuoksussa on hiivaisuutta, ja raikasta omenaa. Suutuntuma on todella miellyttävä ja pehmeä ja kuplat eivät räjähdä suuhun vaan viini täyttää suun miellyttävän samettisesti. Maussa on samaa omenaisuutta kuin tuoksussakin. Jälkimaku on melko vaatimaton, mutta muutoin juoma on varsin erinomaista. Piristävä ja iloinen samppanja.

94 pistettä.

Alkon lippulaivamyymälästä, 16,24e 0,375l

Wolf Blass Red Label Shiraz-Cabernet 2005

Tummanpunainen väri, josta kuitenkin näkee läpi. Tuoksussa jonkin verran tammea, marjoja ja alkoholia. Maku on melko pehmeä ja tasapainoinen, jälkimaku hieman karvas. Varsin täyteläisessä maussa on melko voimakkaasti tummia marjoja. Kaipaisi mieluusti ruokaa seurakseen.

86 pistettä.

Alkosta, 9,95e 0,75l.

torstai 19. huhtikuuta 2007

Cabernet-tasting

Eilen tuli pidettyä pienimuotoinen cabernet-tasting ja seuraavaa jäi käteen:

Gato Negro Cabernet Sauvignon: Suomen toisiksi myydyin punaviini, mutta selkeästi testin huonoin. Monet pruuvaajat ihmettelivätkin että miten he tällaista edes ovat voineet juodakaan. Ruoka pelastaa jonkin verran, mutta epämiellyttävää tuoksua ei sekään poista. 79p.

Trapiche Cabernet Sauvignon: Samaa hintaluokkaa kuin Gato Negro, eli alle 7e. Erittäin miellyttävä kokonaisuus, joskin hieman mehumainen. Testin paras hinta-laatusuhde. 88p.

Michel Torino Don David Cabernet Sauvignon: Pehmeä ja hennon vaniljainen, "ihan jees" 87p. Alkon tilausvalikoimassa n. 12e.

Rust en Vrede 2002: Jakoi mielipiteet vahvasti kahtia, tuoksu on osittain melko epämiellyttävä, mutta maku uskomattoman herkullinen. Kypsää marjaa ja miellyttävää hapokkuutta. Hyvä tasapaino suussa. 19,99e. 92p.

Olmaia 2001: Syötävän hyvä tuoksu, lakritsaa! Myös maku hyvässä tasapainossa ja muutenkin henkevä ja miellyttävä viini. 34,20e. 94p.

tiistai 17. huhtikuuta 2007

Toppenbra

Viiniblogi.fi:n kauan kadoksissa ollut serkku on näemmä löytynyt. Serkku pitää hieman enemmän valkoviineistä ja omaa esittelynsä mukaan hieman pidemmän kokemuksen aktiivisesta viiniharrastamisesta kuin allekirjoittanut. Mutta hyvin kotoisan oloinen uusi blogi nimeltään Toppenbra Viinikellari on siis avannut virtuaaliset ovensa näemmä jo helmikuun puolella. Tervetuloa! Kohtahan suomalaisia viiniblogaajia alkaa jo olla sen verran paljon, että ensimmäiset blogitastingit voisi järjestää. :)

torstai 12. huhtikuuta 2007

Metoxi 2001

Uusi suosikkilammasviini!

70% Cabernetia ja 30% Kreikkalaista Limnio-rypälettä tuottavat varsin maistuvan elämyksen.

Väri on kauniin syvän punainen ja vahva, tuoksu yrttinen ja mausteinen. Maku on voimakkaan marjaisa, tasapainoinen ja miltei pureksittavan paksu. Jälkimaku on hienostuneen mausteinen ja pitkä. Loistavaa nautiskelu- ja meditaatioviiniä, mutta lampaan kanssa tämä pääsi todelliseen loistoonsa. Loistava viini ja selkeästi hintansa arvoinen.

93 pistettä.

Alkosta, 15,89e 0,75l

tiistai 10. huhtikuuta 2007

Laroche Chablis Gran Cru Les Bouguerots 1995

Kullankeltainen ja selkeästi jo hieman iäkkäämmän näköinen viini. Tuoksu on raikas, hento ja hillitty. Seasta voi löytää myös lievää olkisuutta. Maku on suuntäyttävän täyteläinen, todella pehmeähappoinen, hieman tamminen, pyöreä ja miellyttävän sitruksinen. Jälkimakua dominoi raikas hedelmäisyys.

92 pistettä.

Loftista, 3,80e / 4cl.

Laroche Chablis Gran Cru Les Clos 2000

Haaleahko väri kätkee sisäänsä runsaan ja voimakkaan, kypsän hedelmän sävyttämän tuoksun. Maku seurailee tuoksua ollen kuitenkin kaikessa runsaudessaan erittäin pehmeä ja tasapainoinen. Mausta voi aistia myös hentoa omenaisuutta. Herkullinen viini myös sellaisenaan nautittavaksi.

94 pistettä.

Loftista, 4,90e / 4cl.

tiistai 3. huhtikuuta 2007

Alko 75v

Alko täyttää 5.4. 75 vuotta. Huimia alkoholitarjouksia ei ole luvassa, mutta jos hulluilta päiviltä ei Riedelin Ouverture-laseja saanut kohtuuhintaan niin Alkoista niitä saa torstaina 5.4. hintaan 6,89e/kpl (norm. 13,70e) juhlan kunniaksi. Tarjous on vielä ensi viikollakin voimassa, tosin hinta nousee 7,99 euroon.

Klo 10.00 torstaina avataan myös Arkadian uusi lippulaivamyymälä osoitteessa Salomonkatu 1. Luvassa mm. kylmähuone erikoisviineille ja ilmeisesti myös uusittu myymäläilme. (via)