perjantai 14. maaliskuuta 2008

Viinipiru

Mikäli ette ole vielä löytäneet tässä kuussa aloittaneen Viinipirun blogiin, niin käykää ihmeessä tutustumassa. Ammattitaidolla kirjoitettuja artikkeleita viinimaailman tapahtumista sekä viiniarvosteluja.

Näitä viiniblogejahan alkaa olla jo sellainen määrä, että voisi pikkuhiljaa ruveta suunnittelemaan pienimuotoista viiniblogaajien tastingia. Onko kanssablogaajilla tai lukijoilla innostusta tuollaiseen tapahtumaan? Omakustannehintaan, hauskanpidon ja hyvän viinin nimissä tietenkin.

keskiviikko 5. maaliskuuta 2008

Mouton-Rothschild 1978

Toinen lentokenttämaistiainen. Väristä huomaa selkeästi viinin jo hieman ikääntyneen ja sekä tuoksu ja maku voidaan koota yhdeksi sanaksi: viikunahillo.

Tuoksussa on hillomaisen makeaa viikunaa ja vanhaa tammea. Maku on samaa mitä tuoksukin antaa ymmärtää ja oikeastaan yllätyin siitä kuinka yksiulotteinen ja selkeä tämä viini oli. Herkullista tämä silti oli, mutta kompleksisuudesta ei ollut tietoakaan. Tanniini- ja happorakenne oli niin pehmeä, ettei niitä oikein edes osannut epäillä olemassa olevan. Jälkimaku on pitkä ja jatkaa samaa viikunahillolinjaa. Miellyttävän persoonallinen ja selkeä viini. 94 pistettä.

Lentokentän viinibaariin pääsee ilman lentolippuakin, nyt se on testattu. Turvatarkastuksessa ei matkalippuja tarkastella, joten visiitit huippuviinien maailmaan ovat mahdollisia ilman lentomatkusteluakin.

Krug Vintage 1995

Lentokentän viinibaarissa oli Krugia tarjolla, joten päätin investoida 18,72e neljään senttilitraan tätä ainetta, jota itselläkin on pullo vielä kypsymässä ja hyvä niin, sillä happoja viinissä oli kuin raa'assa sitruunassa. Tuoksu oli tasapainoinen, raikas, hennon paahteinen ja aavistuksen hapettuneen oloinen, sillä lasiini sain pullon pohjalliset, josta oli jo kaikki kuplatkin kadonneet.

Maku oli tyylikäs, hieman happovoittoinen, silti monivivahteinen. Nuoren oloinen iästään huolimatta ja nykyisessä tilassaan (ja ilmeisesti hieman väljähtyneenä) pienoinen pettymys. Innolla kyllä kypsyttelen tuota vielä kellarilla, sillä parhaat päivät kyseisellä samppanjalla on vielä kaukana tulevaisuudessa. 93 pistettä.

tiistai 4. maaliskuuta 2008

Madeira

Nyt pääsee seurailemaan lähes reaaliajassa viinifriikin Madeiranmatkaa Madeira -nimisessä blogissa. Mukana kuvia, vierailuja tuottajien luona sekä tietenkin myös maistelumerkintöjä mitä muilta jutuilta ehtii kirjoittamaan. Hus lukemaan!

lauantai 1. maaliskuuta 2008

Uusi blogituttavuus

Satuinpa vasta nyt huomaamaan, että viiniweb.netin keskustelupalstoiltakin tuttu nimimerkki Viini Virén pitää myös omaa blogia bloggerissa. Mielenkiintoisia merkintöjä ja kiehtovasta ja viihdyttävästä kirjoitustyylistä hyvänä esimerkkitekstinä voisi mainita aikanaan keskustelupalstoillakin hilpeyttä herättäneen tarinan Amon-Ra:n hankinnasta.

Hyötylukemista on myös merkintänsä cellartracker.comista, joka löytyy täältä. Loistava työkalu oman viinikellarin hallinnointiin ja hyvä tietolähde omistamistaan viineistä.

Mutta myöhästyneet tervetulotoivotukset blogistaniaan. :)