torstai 22. huhtikuuta 2010

Yhden päivän maistelut

Yleensähän en moniakaan viinejä kerralla maistele, mutta tästä nyt tulikin sitten tällainen paketti:

La Sancive Muscadet Sèvre et Maine Sur Lie 2006
Hento väri, hieman olkeen taittava. Muscadet / Melon de Bourgogne rypäleistä. Tuoksu hieman hedelmäinen, hennon omenainen ja sitruunainen. Raikas ja hapokas maku, miellyttävän omenainen ja jälkimaussa vahvan sitruunainen. Sakan päällä kypsymisen seurauksena hyvin kevyt ja hienovarainen hiivan aromi.

Ostereiden, simpukoiden sekä muiden merenelävien kanssa. Simppeli perusviini.

La Loire Vouvray 2008
Väri hieman vahvempi, hennon vihertävä. Mustaherukan lehteä ja pyöreää hedelmäisyyttä. Itse luonnehtisin puolimakeaksi. Trooppista hedelmää, kohtalaisen täyteläinen. Sokeri ja hapot ovat hyvässä balanssissa. Jälkimaussa hapot pääsevät hyvin esiin, mutta ei häiritsevästi.

René Barbier Rosado 2008
Helakanpunainen, Tempranillosta tehty rosé. Mansikkainen ja hieman hunajainen tuoksu. Maku joskeenkin marjamehumainen, keskitäyteläinen, mutta lyhyt maku. Jälkimaku melko olematon. Vuosikerta 2008 on vähän liian ikääntynyttä ja raikkaus on kärsinyt. Ihan kelvollista siemailuviiniä piknikkoriin.

Beaujolais-Villages Jules Bernolin 2008
Rubiininpunainen ja ei kovin syvä väri. Tuoksussa reilusti marjaa ja malolaktisen käymisen mukanaan tuomia "jugurttimaisia" vivahteita, kevyessä maussa hieman turhan voimakasta hapokkuutta. Melko vaatimaton ja helposti ohitettava. Kepeä viini, simppelin kylmän kanan kanssa.

J.P. Chenet Cabernet-Syrah
En todellakaan tajua, miksi tämä on suomen myydyin viini, mutta ehkä se toimii vain osoituksena suomalaisten mausta. Tuoksu on itselleni hieman epämiellyttävä, mausteinen, aavistuksen tunkkainen. Maku vastaa osaltaan ensimmäisen lauseen kysymykseen, sillä se ei maistu juuri miltään. Hieman sokeria pyöristää marjaisuutta sopivasti ja suussa viini on "ihan jees". Jälkimaku on varsin karvas ja epämiellyttävä. Älkää hyvät ihmiset ostako tätä.

Beringer Clear Lake Zinfandel 2005
Tumma ja syvän punainen, mahonkiin vivahtava ja miltei läpinäkymätön väri. Savuinen, runsaan hedelmäinen ja intensiivisen raskas tuoksu. Hillomainen, tanniininen ja voimakas maku. Erittäin runsas kaikin puolin, ryhdikäs kokonaisuus ja erittäin miellyttävä jälkimaku. Kestää ja kehittyy vielä vuoden-pari. Muheva pihviviini.

Cono Sur Tocornal Chardonnay 2009
Vaalea, hento oljenkeltainen väri. Pistävä tuoksu, vihreää ja raikasta, aavistuksen savuista. Raa'an oloista omenaa, hapokasta, ei kovin vakuuttava. Tissuttelee paremman puutteessa, mutta ei oikein voi suositella.

Chablis Premier Cru Montée de Tonnerre (Jean-Marc Brocard) 2007
Hieman vihertävä ja kohtalaisen runsas väri. Hyvin mineraalinen tuoksu. Runsas Chablikselle suutuntuma, pitkä jälkimaku. Rasvaisen kalan kanssa, mustaleimaemmentalia.

Vincent Girardin Meursault Vieilles Vignes 2006
Hieno, kullankeltainen väri, tuoksu erittäin voimakas ja hyvässä balanssissa oleva. Runsas, hieman voimainen, hedelmäinen, paahtunut ja pähkinäinen. Maku upean tamminen, makeaa ja kypsää hedelmää, maltilliset hapot, monivivahteinen ja erittäin pitkä. Upea viini. Voimakas, tyylikäs, hienorakenteinen. Aivan mieletön. Vahva hankintasuositus, vaikka tuote hieman hintavahko onkin (Alkossa 31,60€).

Joseph Drouhin Côte De Nuits-Villages 2006
Väri on Pinotille tyypillinen, läpinäkyvän punainen. Maanläheinen, marjaisa, miellyttävä ja hillitty tuoksu. Maku miellyttävän kepeä, marjaisa, tanniininen. Ei vakuuta, mutta en olekaan vanhan maailman Pinot Noirien ystävä.

Leyda Las Brisas Pinot Noir 2008
Selkeästi tumma väri, melkein ylikypsää marjaa, runsas ja antava. Maku hieman paahtunut, marjaisa, sopivan hapokas ja hieno balanssi. Yllättävän tukeva Pinot Noiriksi.

Chateau Desmirail 2005
Synkkä ja poikkeuksellisen tumma väri. Reunalta hieman mahonkinen. Erittäin maanläheinen ja hennon marjaisa ja monisyinen tuoksu. Hieman lyijykynää (se puinen varsi, jota joskus on pureskellut). Todella jykevät tanniinit jäävät päälimmäisenä mieleen. Tyylikäs, lavea ja suuntäyttävä. Maussa hieman paahteisuutta. Tyylikäs paketti.

Wolf Blass Yellow Label Cabernet Sauvignon 2007
Yrttinen ja mustaherukkainen tuoksu. Pehmeä ja hieman eukalyptuksinen. Maku seurailee tuoksua, miedot tanniinit, kohtuullinen hedelmäisyys. Ei tunnut Desmirailin jälkeen juuri miltään. Yksiulotteinen, mutta erittäin täyteläinen ja runsas. Tykkäisin tästä yksikseen varmasti enemmän, mutta verrattuna ylläolevaan jää vähän varjoon.

Chateau Tour Peyronneau 2005
Runsasvärinen, luumuinen, hieman savuisa ja keskirunsas tuoksu. Marjaisa ja miellyttävä maku. Lopussa tanniinit iskevät voimakkaina. Tätä kun olisi ollut pääsiäisenä lampaan kanssa…

Jeanjean Merlot 2008
Keskisyvä, sinertävähkö. Tuoksu yllättävän miellyttävä, marjaisa ja makea. Maku on varsin lattea ja hennon marjaisa. Ylitti odotukset alle kuuden euron viiniksi, mutta ei se silti hyvää ole. Ihan dokattavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti