tiistai 25. toukokuuta 2010

Masi Modello Delle Venezie 2008

Punaviinimaista Italia on ehkä kaiken kaikkiaan oma suosikkini ja perus-Masi on ollut aika varma valinta edullisten lipittelyviinien hintaluokassa jo pitkään.

Väri on nuorekkaan punainen ja hieman violettiin kallellaan. Tuoksussa on runsaasti kypsiä punaisia marjoja, ja miellyttävää yrttisyyttä. Maku on miellyttävä, joskin aavistuksen mehumainen. Kypsät marjat ovat etenkin jälkimaussa läsnä. Ei millään tavalla agressiivinen, vaan hapot ja tanniinit ovat hiljaisina taka-alalla. Viini on melko mitäänsanomaton, mutta en välttämättä sanoisi sitä hirveän huonoksi ominaisuudeksi. Tarkoituksena kun on sellainen helppo ja kepeä lipittelyjuoma.

Kepeä ja helppo. Ei todellakaan mikään juhlien puheenaihe, mutta pärjää mainiosti omillaan ja ei varmasti panisi pahakseen pientä antipastolajitelmaa tahi miedohkoa pasta-annosta lautasella.

Alkosta 8,98€, Vikingiltä muistaakseni tätä taasen saa hintaan 6,10€. Joskin siellä ollessaan kannattaa ehdottomasti panostaa pari euroa lisää, jolloin saa Masin Campofiorin Ripassoa, joka onkin sitten jo aivan toisessa luokassa laatunsa puolesta. Ja hinta on lähes puolet Alkon vastaavasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti