lauantai 21. tammikuuta 2006

Pfaffenheim Tokay-Pinot Gris 2003

Ehkä saksalaisimmalta kuulostava ranskalainen viini ikinä. Puolikuiva valkoviini tuoksuu makean hunajaiselta ja aavistuksen pähkinäiseltä. Tuoksu on miellyttävä, kuin viinissä ei olisi alkoholia ollenkaan. Makukin on sellainen, että pahaa-aavistamattomia naisvieraita voi helposti humalluttaa tällä viinillä. Hedelmäinen ja pirteänoloinen maku, hieman kirpeä suutuntuma. Maistuu aprikoosilta. Jälkimaku on pitkä ja siinä voi aistia viitteitä alkoholista, joskaan ei mitenkään häiritsevästi. Hyvä seurusteluviini, jota juo mieluusti sellaisenaankin, mutta toimii varmasti hyvin myös kalan (jotenkin vaan tekisi mieli syödä lohta tämän kanssa) seuralaisena.

3 pistettä viidestä.

Alkosta, 10,98e 0,75l

2 kommenttia:

  1. Heippa, kivan näköinen blogi! Eksyin tänne jotenkin Pastanjauhajien linkkien kautta, mutta hyvä, että edes jotenkin :)

    Tämä menee hieman ohi postauksen aiheen, mutta osaisitko suositella edullista cabernet sauvignonia? Se ei tule juotavaksi vaan kokkausprojektiin, mutta maku on erityisen tärkeä, sillä se ei tule peittymään juurikaan muilla mausteilla.

    Tervetuloa katsastamaan myös minun Doughboy-blogi osoitteessa http://www.keski-rahkonen.com/doughboy/ :)

    Antti

    VastaaPoista
  2. Kiitosta vaan.

    Ensimmäisenä edullisena cabernet-viininä tulee mieleen suomalaisten tuntema klassikko, Gato Negro, jota melkein jokainen on varmaan jossain vaiheessa maistanut.

    Mikäli 100% Cabernet Sauvignon-pitoisuus ei ole ehdoton vaatimus, niin Australialainen Tandarra on myös edullisen hintaluokan "juotavaa"-kategoriassa (55% Cabernet Sauvignon). :)

    n. 14 eurolla saa sitten Luigi Boscan Cabernet Sauvignon Reserva -pullon, joka on makuelämys jo itsessään(ainakin vuosikerta 2001 oli herkullinen, nyt myynnissä olevaa 2002 en ole maistanut).

    Edullisissa viineissä kannattaa muistaa, että suurin osa hinnasta tulee veroista, varastoinnista, rahdeista ja alkon katteista, jolloin 5-7e viinit maksaa tuottajille ehkä 1-3e, kun taas parin euron lisäpanostuksella tuottaja pystyy laittamaan tuplamäärän resursseja viininsä tekemiseen.

    VastaaPoista