torstai 19. huhtikuuta 2007

Cabernet-tasting

Eilen tuli pidettyä pienimuotoinen cabernet-tasting ja seuraavaa jäi käteen:

Gato Negro Cabernet Sauvignon: Suomen toisiksi myydyin punaviini, mutta selkeästi testin huonoin. Monet pruuvaajat ihmettelivätkin että miten he tällaista edes ovat voineet juodakaan. Ruoka pelastaa jonkin verran, mutta epämiellyttävää tuoksua ei sekään poista. 79p.

Trapiche Cabernet Sauvignon: Samaa hintaluokkaa kuin Gato Negro, eli alle 7e. Erittäin miellyttävä kokonaisuus, joskin hieman mehumainen. Testin paras hinta-laatusuhde. 88p.

Michel Torino Don David Cabernet Sauvignon: Pehmeä ja hennon vaniljainen, "ihan jees" 87p. Alkon tilausvalikoimassa n. 12e.

Rust en Vrede 2002: Jakoi mielipiteet vahvasti kahtia, tuoksu on osittain melko epämiellyttävä, mutta maku uskomattoman herkullinen. Kypsää marjaa ja miellyttävää hapokkuutta. Hyvä tasapaino suussa. 19,99e. 92p.

Olmaia 2001: Syötävän hyvä tuoksu, lakritsaa! Myös maku hyvässä tasapainossa ja muutenkin henkevä ja miellyttävä viini. 34,20e. 94p.

2 kommenttia:

 1. Vai löysit myös Olmaiasta lakritsaa? No hyvä, että joku muukin on sitä mieltä että se ei missään tapauksessa ole salmiakkia! =)

  Lisäksi on hauska kuulla, että Trapichen kappari on edelleen hyvää, tykkäsin joitakin vuosia sitten mutten ole pitkään aikaan maistanut. Täytynee käydä hakemassa pullo jossakin välissä.

  Ja ennen kaikkea kiitos kovasti linkistä ja kehuista, olen itse lukenut blogiasi hetken aikaa ja tykännyt kovasti. Et ole mielestäni mitenkään kaukana totuudesta sanoessasi, että blogimme ovat läheisiä sukulaisia.

  Blogitastingia odotellessa...

  VastaaPoista
 2. Uusimmassa Wine Spectatorissa on muuten tuollainen laaja Cabernet Savignon -teema.

  VastaaPoista