sunnuntai 20. elokuuta 2006

Mendoza

Argentiinan tunnettu viinialue on lainannut nimeään tälle Altian vuosikerrattomalle peruspunkulle. Hieman yli viiden euron hinta ei paljoa köyhdytä eikä odotuksetkaan ole kovin kummoiset. Siinä mielessä viini yllättääkin positiivisesti, sillä pahaa tämä ei kuitenkaan ole.

Syvän tumma väri ei ole kauhean intensiivinen, eikä tuoksukaan herättele sen kummempia intohimoja suuntaan tai toiseen. Ahkeralla nuuhkimisella tavoittaa lähinnä alkoholin vivahteita, joten maistamiseen siirrytään hieman epäilevin tunnelmin. Yllätys on kuitenkin mieluisa, sillä viini on kohtuu mautonta. Pelkotiloissani olin jo ehtinyt maalailla piruja seinille, mutta erittäin juomakelpoista tämä on, vaikka persoonallisuutta ei ole nimeksikään. Maistuu peruspunaviinille, sellaiselle, jonka kanssa on hyvä aloittaa tutustuminen viineihin. [Olettaen, että ei ole koskaan viiniä juonut ja haluaa totuttaa makuhermojansa uuteen nesteeseen.]

Kepeä seurusteluviini, jonka vähänkään voimakkaampi ruoka jyrää alleen alta aikayksikön. Ei rypäle- eikä vuosikertatietoja pullossa, mutta Alkon sivut tietävät kertoa, että rypäleinä on käytetty Sangiovesea ja Malbecia. Tätä voisi hyvin tarjota ei-viinisnobeille kavereille illanistujaisissa. Itse ainakin lipittelen tätä mieluummin kuin täyteläisen tammisia viinejä. Ruokajuomat ja nautiskeluviinit sitten erikseen.

79p

Alkosta, 5,29e 0,75l

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti