perjantai 5. tammikuuta 2007

Wolfberger Riesling 2004

Tuoksu on melko vaisu, lievää mineraalisuutta ja hentoa hedelmää. Maku onkin astetta täyteläisempi ja voimakkaampi. Kuivasta viinistä löytyy tyylikästä hedelmäisyyttä, pitkä jälkimaku ja miellyttävää hapokkuutta. Kaikin puolin eheä kokonaisuus, vaikkei viini mitenkään poikkeuksellisen mieleenpainuva ollutkaan.

Tämä viini oli loistavan onnistunut valinta sipulikeittoon ja maistui myös itse keiton kanssa erinomaisesti.

83 pistettä.

Alkosta, 9,84e 0,75l

2 kommenttia:

  1. Normaali ranskalainen?23. joulukuuta 2007 klo 11.22

    Mikähän oli kun avasin -06 pullon tätä niin haju oli vahvan kellarimainen ja jopa homeinen, maussa voimakkaasti samat aromit ja muutoinkin aika kitkerä? Väri ja koostumus muuten kyllä hyvät... Eihän näiden pitäisi vanhaksi mennä? Vai olenko vain tottunut liian makeaan? Pitääkö jotenkin tuuletta pitkään tai jotain?

    VastaaPoista
  2. Kuulostaisi oppikirjaesimerkiltä korkkivikaisesta pullolliselta. Tuollainen voimakas kellarimainen tuoksu on nimittäin yleensä selkein merkki siitä. Alkohan ottaa nuo korkkivikaiset takaisin helposti ja mukisematta jos pullosta on suurin osa jäljellä, mutta jos viinin on jo ehtinyt huljauttaa alas kurkusta tai viemäristä, niin sitten ei ole oikein mitään enää tehtävissä. Mutta kuvailusi perusteella pullo vaikuttaisi tosiaan korkkivikaiselta.

    VastaaPoista