keskiviikko 15. elokuuta 2007

St. Martinus Keller Spätburgunder 2006

Kesä on mennyt terasseilla ja muutenkin aika pitkälti poissa viinilasien äärellä satunnaisia kuplajuomia lukuunottamatta, mutta ukkosmyrskyjen seuraksi on pakko kaivaa viinikaapista pullollinen punkkua. Tämän viinin on setä tuonut saksanreissulta varta vasten arvioitavaksi, joten vapautetaan sukulaiset jännityksestä sitten seuraavalla:

Väri on todella hailakka, miltei rosémainen. Juomasta näkee selkeästi läpi, mutta harvoin tuo Pinoit Noir (tai Spätburgunder Saksalaisittain) tummia ja synkkiä viinejä tuottaakaan. Tuoksu on miellyttävän marjainen ja samalla hieman salaperäinen. Hieman pippuria. Suussa viinistä irtoaa jopa hieman makeahkoja toffeen vivahteita marjaisuuden. Erittäin tasapainoinen ja maukas viini, mutta jälkimaussa on epämiellyttävä alkoholin sävähdys, joka hieman pilaa muuten varsin miellyttävää kokonaisuutta.

88 pistettä.

2 kommenttia:

  1. Missä holittomat viinit?? :-o

    VastaaPoista
  2. Pitää ottaa maisteluun heti kun tulee sellaista seuraa, joka ei alkoholipitoisista välitä. Tähänastiset holittomat viinit, jota olen "päässyt" maistamaan ovat vaan olleet melko kaamean makuisia, mutta ainahan sitä pitää olla avoinna uusille asioille. :)

    VastaaPoista