lauantai 8. syyskuuta 2007

Nieto Senetiner Reserva Malbec 2004

Viinilehti teki sinänsä fiksun valinnan julkaistessaan sekä puna- että valkoviinien top6-ehdokkaat jo tämän kuun lehdessä, sillä useimmiten tuo vuoden viini viedään heti käsistä kunhan se vaan julkistetaan. Yhtenä finalistina on tämä Argentiinalainen Malbec. Itse en ole hirveästi kyseiseen lajikkeeseen perehtynyt koska vastaan ei ole tullut mitään tajuntaa laajentavaa Malbeccia.

Tuoksussa on miellyttävää pippurisuutta ja tuoksu on hyvin intensiivinen ja voimakas. Myös makeaa marjaa ja kypsää hedelmää on havaittavissa. Maku on melkeimpä jyräävän voimallinen ja jälkimaku on pitkä. Lopussa suuhun jää miellyttävän hedelmäinen maku, mutta 14,5% alkoholipitoisuus on koko ajan läsnä antaen viinille hieman etanolisen säväyksen kaikissa vaiheissa. Myös viinin tanniinisuus asettaa rajoituksia viinin nautiskelemiselle sellaisenaan.

Ruokaviini, herää aivan toisella tavalla eloon esimerkiksi lihamurekkeen kanssa, joskin vahvasti maustetut ruuat vain korostavat viinin pippurisuutta ja jymäkkyyttä. Jokin hennosti maustettu liharuoka toimisi varmasti hyvin tämän kanssa.

82 pistettä.

Alkosta, 8,98e, 0,75l

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti