tiistai 4. huhtikuuta 2006

Casillero Del Diablo Pinot Noir 2005

Noniin, tällä kertaa on korkki pitänyt ja viini maistuu siltä miltä pitää. Tuoksussa on hieman marjoja, paahteisuutta ja alkoholia. Ihan luonnollistakin 14,5% vahvuiselle viinille. Suutuntuma on melko laiha, vesimäinen. Maku on miellyttävän marjaisa ja pehmeä, tosin korkeahko alkoholipitoisuus iskee maun loppuvaiheessa lävitse epämiellyttävänä. Viini on käytetty nopeasti melko voimakkaasti paahdetuissa tammitynnyreissä, joten maussakin erottuu tietty paahteisuus, mutta jotenkin se on irti kontekstistä ja lähinnä häiritsee. Jälkimaku on hieman samantyyppinen kuin taskulämpimässä kossussa. Viini tuntuu poukkoilevan sinne tänne eikä oikein tietävän, että miten pitäisi olla. Tasapaino, jota yleisesti viinistä haen ja arvostan on kaukana tästä. Pari palaa juustoa parantavat kokonaisuutta, korvaten osaltaan viinin puutteita, mutta en silti tätä vierailleni tarjoaisi.


Pinot Noir on yksi vaikeimmin viljeltävistä rypäleistä ja jos kasvuolosuhteet ja muu viinintekoprosessi eivät ole optimaaliset, vaikutus näkyy selkeästi heikohkossa laadussa, eli ei halpaa Pinot Noiria minulle, kiitos.


2 pistettä viidestä.


Alkosta, 9,98e 0,75l

1 kommentti:

  1. aRy7Lx ojiesgbolvwr, [url=http://resvavvlixon.com/]resvavvlixon[/url], [link=http://ajghnreosfuv.com/]ajghnreosfuv[/link], http://tkvisykcmmnl.com/

    VastaaPoista