perjantai 21. huhtikuuta 2006

Plaisir de Merle Cabernet Sauvignon 2002

Tummaa ja hienoa. Väri on syvän viininpunainen, hieman lilahtava ja se jatkuu pitkälle, eli viini on todella tiivis väriltään. Tuoksu puolestaan tarjoilee tunnin dekantoinnin jälkeen tummia sävyjä, hentoa paahteisuutta ja kypsää boysenmarjaa. Tuoksussa on lievää alkoholin vivahdetta ja yrttisyyttä. Tuoksusta tulee mieleen Santa Fé:n loistava Pedros Blackened Steak, ja etenkin annokseen kuuluvat valkosipuliyrttiperunat. Kaiken kaikkiaan siis todella miellyttävä elämys nenälle. Maussa jatkuu sama tasapaino, joka henkii myös viiniä haistellessa. Siitä voi erottaa kypsiä tummia viinirypäleitä ja aavistuksen savua. Kokonaisuus on ihanan tasainen ja lauhkea ja maku täyttää suun harmonisena kokonaisuutena ensikosketuksesta rypälemäiseen jälkimakuun. Suutuntuma on samettinen ja maun hienoista vivahteista löytää joka siemaisulla jotain uutta. Loistava viini, toimi hyvin illalliseksi nautitun feta-tomaattipastan kera ja viihtyi myös juustotarjottimen äärellä. Mainio viini myös maisteluun ja lipittelyyn, kunhan sille antaa riittävästi aikaa avautua.

4,5 pistettä viidestä.

Alkosta, 17,90e, 0,75l

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti