keskiviikko 14. marraskuuta 2007

Meerlust tasting

Tänään maistelussa oli Etelä-Afrikkalaisen Meerlustin viinitilan tuotantoa.

Ensimmäisessä lasissa oli heidän Chardonnay, joka oli väriltään kauniin heleä ja varsin täyteläinen. Tuoksussa oli kukkaisia aromeja ja nenäni oli haistavinaan myös rakeista, kiinteää hunajaa tasapainottavan tammisuuden takaa. Maku seurasi hyvin tuoksua ja samaa kukkaisuutta, hunajaisuutta ja tammisuutta oli aistittavissa myös kielellä, vaikka viini kuiva olikin. Pehmeä ja miellyttävä suutuntuma, ei mitenkään erityisen hapokas, mutta silti tasapainoinen ja varsin herkullinen. Jälkimakukin oli pitkä ja herkullinen. 92p. Alkon tilausvalikoima, 20e

Seuraavana vuorossa oli heidän Pinot Noirinsa ja vieläkään en ole löytänyt sitä Pinotin maailmankuulua paremmuutta ainakaan omilta makunystyröiltäni. Pidän yksinkertaisesti vaan voimakkaamista ja brutaaleimmista viineistä ja PN:n hienostuneet vivahteet eivät ole vielä itselleni avautuneet. Eli varmasti jollekulle toiselle tämä olisi ollut tastingin paras viini, mutta oma makuni ei tällä(kään) kertaa ollut rypäleelle suosiollinen. Mutta mennään asiaan: väri oli kirkas, läpinäkyvä ja hieman rusehtava. Tuoksussa oli paahtuneita puun aromeja ja miellyttävää marjaisuutta. Itseasiassa tuoksun puolesta viini oli todella nuuskittavaa ja suurimmat nautinnot sainkin juuri tätä haistellessa. Maku oli sitten mielestäni pehmeä ja laimea (toisille varmasti hienostuneen monivivahteinen). Jälkimaku oli miltei nokisen ja palaneen oloinen. Selkeästi lupasi tuoksussa enemmän kuin mitä maussa antoi. Hyvä Pinot, mutta ei omaan makuuni. 89p. Tilausvalikoimasta 22,30e.

Omaan makuuni istui kaikkein parhaiten heidän Merlotinsa. Väriltään samea ja tummanpunainen, mutta reunoiltaan heikkenevä. Tuoksussa oli selkeästi enemmän voimaa, marjaisuutta ja tukevuutta hienostuneen paahteisuuden sävyttämänä. Mausta ensimmäiseksi mieleen jäi aivan uskomattoman loistava tanniinisuus. Todella tasapainoinen kokonaisuus. Jälkimaku oli melko lyhyt, mutta sitäkin herkullisempi. Herkullista, iloista marjaisuutta, miellyttävää täyteläisyyttä ja mielenkiintoisen kevyt, mutta silti intensiivinen maku. 94 pistettä. Tilausvalikoimasta 20,80e.

Viimeisenä oli uljaan violettiin menevissä väreissä lasissa läpinäkymättömänä lepäävä Rubicon. Tuoksussa kuivattua taatelia, kirsikkaa ja muutenkin houkuttelevaa makeutta. Tätä voisi tuoksutella vaikka tunteja. Ikävänä yllätyksenä maku ei kuitenkaan yltänyt tuoksun tasolle. Korkeat odotukset lässähtivät maistelun myötä. Ei viini missään nimessä huonoa ollut, kaipaisi vaan ruokaa seurakseen ja tuoksu oli ehtinyt vetää odotukset jo todella korkealle. 90 pistettä. Tilausvalikoimasta 24,90e.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti