maanantai 12. marraskuuta 2007

Vaaleita Ausseja

Pienenpieni aussitasting, jossa ainoat Chardonnayt piti sisällään Jacobs Creekin kuohari, joka toimi loistavasti aperitiivinä. Tuoksu oli erittäin hento ja hedelmäinen ilman joidenkin vieroksumaa paahteisuutta ja hiivan haistamiseksikin sai todella käyttää mielikuvitusta. Maku oli melko neutraali ja suutuntuma miellyttävän kermainen mukavien kuplien ansiosta. 87 pistettä.

Seuraavana oli vuorossa saman firman Riesling. Tuoksu oli varsin tuhti ja lupasi paljon, mutta maku ei ihan lunastanut lupauksia. Suutuntuma oli öljyinen ja happoja oli todella runsaasti. Viini oli raikas ja tasapainoinen, mutta tuoksun perusteella olisi tosiaan odottanut hieman enemmän. 85p.

Kolmantena oli Brown Brothersin Dry Muscat, joka nimestään huolimatta oli hieman makeahko. Tuoksusta pystyi erottamaan kypsää ananasta ja maku oli hedelmäinen, pyöreä ja makeahko. Jälkimaku oli todella pitkä, mutta pelkkä pituus ei yksin riitä tekemään siitä hyvää. "Ihan jees", 86p.

Viimeisimpänä oli jo aiemminkin hehkutettu tilausvalikoimasta löytyvä Brown Brothersin Orange Muscat & Flora, jota löytyy suoraan hyllystä ainakin lippulaiva-Alkosta. Itselle uutena tietona tuli, että Flora-niminen rypäle, mitä tähän on käytetty on itseasiassa Gewürtztraminerin ja Semillonin risteytys. Mutta asiaan: kaunis kullanvivahteinen väri, miellyttävän apriikoosinen tuoksu ja maku antavan hedelmäinen. Jossain vaiheessa makunystyrät olivat aistivinaan jopa ruokosokerin makua kielellä. Edelleen aivan loisto-ostos hintaluokassaan. 92 pistettä ja kuvitteellinen viiniblogi.fi -sinetti erinomaisesta hinta-laatusuhteesta.

1 kommentti:

  1. Kiitos Orange Muscat & Flora -vinkistä!
    Laitan tilaukseen jossei paikallisesta löydy. =)

    VastaaPoista