lauantai 2. joulukuuta 2006

Hewitson Miss Harry 2005

Viinin väri on joulunpunainen ja tuoksu kuin paahdetulla boysenmarjalla. Ajatuksen tasolla siis, oikeasti paahdettu boysenmarja olisi varmastikin vähintäänkin epäilyttävä tuttavuus. Tuoksusta paahtaa läpi myös alkoholi, mutta kokonaisuudessaan tuoksu on puhdas ja selkeä.

Maku on tuhti ja tuntuu täyttävän suun runsaudellaan. Erittäin tasapainoinen juoma, josta pystyy aistimaan makeahkoja marjoja, ja alkoholi ryydittää makua hienostuneesti. Jälkimaku on pitkä ja miellyttävä, joskin 15% alkoholipitoisuus hieman polttelee suussa vielä nielaisun jälkeenkin.

Viini on tehty samasta legendaarisesta Rhônen rypäleyhdistelmästä Grenache-Syrah-Mourvedre kuin n. vuosi sitten korkattu Rosemount GSM ja ilmeisen hyvin ovat kyseiset lajikkeet Australiaan kotiutuneet.

Pullossa on kierrekorkki, joten viinin tasalaatuisuuden pitäisi olla taattu. Suosittelen vähintään puolen tunnin dekantointia tälle, sillä maku tasaantuu vielä huomattavasti viinin hetken hengähtäessä.

Juustoportin Brandy-pähkinäjuusto nostatti viinin alkoholin vielä selkeämmin esille, joten kyseinen yhdistelmä ei ainakaan päädy vieraiden suihin, vaikka juusto sinällään herkullista onkin. Täydellistä viini-juustoparia odotellessa.

90 pistettä.

Alkosta, 13,85e, 0,75l

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti