lauantai 12. tammikuuta 2008

Krug Grande Cuvée

Tämä helmi sattui ikävästi eteen siinä vaiheessa kun iltaa oli jo istuttu hyvän aikaa ja joku seurueesta päätti hyödyntää firman luottokortin koko potentiaalia, joten aistinvarainen arvio saattaa hyvinkin olla hieman vääristynyt ja siitä syystä en ole tätä pisteyttänyt.

Tuoksussa oli selkeää paahteisuutta ja makeutta. Heti kun pullo oli avattu, oli lasissa miltei vaahtokarkkia muistuttava, kukkainen tuoksu. Viinin saadessa hieman ilmaa, tuli paahteisuus ja hedelmäisyys paremmin esille. Tuoksu oli tuossa mielentilassa erittäin miellyttävä, joten maultakin odotti paljon. Ehkä juuri näiden Krugille asetettujen odotusten perusteella maku olikin hieman pettymys. Erinomainen kyllä, mutta jotenkin sitä odotti tämän hintaluokan juomalta jotain vielä hieman spesiaalimpaa. Todella hyvä tasapaino, erittäin kuiva ja hapokas, hienostunutta hedelmää. Lasissa hetken seistyään maku muuttui ehkä aavistuksen verran vielä hienostuneemmaksi, mutta silti hapot olivat melko dominoivia. Tuoksu oli selkeästi miellyttävämpi kuin maku, mutta olosuhteet huomioon ottaen haaskuunhan tämä pullote meni, joten pitänee joskus vielä maistaa tätä silloin kun aistit ovat hieman skarpimpina.

Näin ensituntumalta erinomainen samppanja, mutta ei kuitenkaan ehkä ihan hintansa väärti. (152,20e Alkon tilausvalikoimassa).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti