tiistai 1. tammikuuta 2008

Luomua Yhdysvalloista

Uusi vuosi alkaa luomun merkeissä kun maistelulaseissa oli Bonterran ja Fetzerin luomuviinejä.

Bonterra Chardonnay Sauvignon Blanc
Tuoksu on raikas ja päärynäinen. Maku seurailee raikkaudessa tuoksua ollen samalla runsaan hedelmäinen ja jälkimakukin on miellyttävä. Silti kokonaisuudesta jäi hieman ontto vaikutelma. 88p.

Fetzer Valley Oaks Chardonnay
Todella hedelmäisessä tuoksussa löytyy hunajamelonia ja sitruunaa. Maku on hieman epätasapainoinen, ei kuitenkaan häiritseväksi asti. Viini täyttää suun ja on erittäin miellyttävän tuntuinen kielellä. 88p.

Bonterra Viognier
Hieman tunkkainen, vaniljainen ja makeahko tuoksu. Maultaan yllättävän makea ja hapokas, hyvää hedelmäisyyttä unohtamatta. Tasapainoinen ja ryhdikäs. 89p.

Fetzer Pacific Bay Merlot
Väriltään melko hailakka punaviini. Tuoksussa on jotain sanoinkuvaamatonta iloisuutta ja miellyttäviä marjoja. Maku on kevyt, juominen on helppoa ja paremman sanan puutteessa viini on varsin lupsakka ilmestys. Loistava seurusteluviini. 89p.

Fetzer Zinfandel Shiraz
Odotukset jokseenkin kovat, sillä Zinfandel ja Shiraz ovat molemmat erittäin mieleisiä rypäleitä itselleni. Väriltään viini onkin violettiin menevä ja tumma, tuoksultaan odotetusti mausteinen ja marjaisa. Maku on runsas ja marjaisa, hieman tiukka (vuosi pullossa voisi tehdä vielä ihmeitä). Varsin herkullinen viini, ei liian tuhti, mutta nykytilassaan silti "vain" 89p. Eli hyvälaatuinen, teknisesti virheetön viini, joka ei kuitenkaan yllä erityisen hyvälle tai mieleenpainuvalle tasolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti