lauantai 17. maaliskuuta 2007

Messusamppanjat

Messuilla tuli maisteltua sen verran viinejä, ettei pitkää ja syvällistä analyysiä ehtinyt millään kaikesta tekemään, mutta seuraavaksi muistiinpanoja messujen samppanjatarjonnasta:

Billecart-Salmon Brut Reserve: Tuoksussa miellyttävää leipää, maku yllättävän raikas ja vihreiden omenoiden sävyttämä. 92p.

Pol Roger Brut Reserve: tuoksussa hentoa paahtoleipää, suutuntuma todella miellyttävä, maku hedelmäinen. 92p.

Ritz Champagne(tilausvalikoimassa): Jacquartin Ritz-hotelliketjulle tekemä samppanja. Paahteinen, melko geneerinen, persoonaton, hapokas ja kuiva samppanja. 87p.

Jacquart Brut NV (tilausvalikoima): Paljon pehmeämpi kuin Ritz eikä läheskään yhtä paahteinen. Maussa kuivattua hedelmää, mutta kuitenkin kuiva. 90p.

Jacquart Blanc de Blancs vintage 1998 (tilausvalikoima): Hedelmäinen ja aromikas tuoksu, raikkaampi kuin perus-Jacquart. Maku yllätti positiivisesti paahteisuudellaan kun tuoksu ei etukäteen varoittanut. 91p.

Jacquart Rosé (tilausvalikoima): Kuparinvärinen, tuoksultaan mieto, maultaan "ihan jees", mutta ei oikein omia makuhermoja kutkutellut. 85p.

Jacquart Demi-Sec (tilausvalikoima): Yllättävän paahteinen ollakseen demi-sec. Kohtuullisen makea, ihan maukas, mutta ei aiheuttanut sen suurempia elämyksiä. 89p.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti