lauantai 17. maaliskuuta 2007

Uutta Suomen viinibaareissa

Vastikään yrjönkadulle avattu Ravintola Loft tuo ensimmäisenä Suomessa viininystävien käyttöön Enomaticin viinintarjoilujärjestelmän, joka mahdollistaa viinien säilyttämisen priimakuntoisina jopa kolme viikkoa korkkaamisesta. Laite korvaa pullossa olevan ilman typellä, jolloin viini ei pääse kosketuksiin hapen kanssa ja elinikä avatussa pullossa saadaan huomattavasti pidemmäksi. Maailmalla suurta suosiota nauttiva tarjoilujärjestelmä ollaan siis vihdoin saatu myös Suomeen.

Uutta loftin laitteistossa on sirukorttimahdollisuus, eli kun kortille lataa vaikka 20e, voi automaatista ostaa 4cl maisteluannoksia joko itse tai paikan viinimestarien opastuksella. Luvassa on herkullisia harvinaisuuksia ja klassisia ikoniviinejä kuukausittain vaihtuvaan valikoimaan. Henkilökunta kuulemma ottaa myös vastaan toivomuksia laitteeseen hankittavista viineistä, joten tämän pitäisi avata hienoja mahdollisuuksia eksoottisempien ja kalliimpienkin viinien maisteluun.

Alkuun loftissa on kaksi 8 pullon laitetta, mutta mikäli konsepti osoittautuu toimivaksi on tarjonnan laajenemista luvassa. Järjestelmä on vielä uusi ja toinen tarjoiluyksikkö on vielä tulossa, mutta parin viikon sisällä järjestelmän tulisi olla täysin toimintakunnossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti