sunnuntai 19. maaliskuuta 2006

Viiniexpo 2006 jälkipyykki

Viiniexpon odotettu kohokohta tosiaan oli Fine&Rare-tasting, joka varmasti säilyy mielessä ikimuistoisena. Maistelun viinit voi vilkaista tasting-kategoriaa klikkaamalla.

Muuten messujen anti oli hieman kahtiajakoinen. Messuosastoista olisi varmasti nauttinut paljon enemmän ellei olisi maistellut juuri aamulla kyseisiä huippuviinejä. Vertailukohta oli hieman epäreilu. Silti muutama viini jäi mieleen. Pettymyksen tuotti Mas La Plana 2000, joka ei ollut mitenkään erityisen herkullinen. Hinta-laatusuhteeltaan suosittelisin mieluummin Torresin Gran Coronasia, joka on niin rypäleiltään kuin alueeltaankin melko lähellä Torresin lippulaivaa. Ruokaviinejä kumpainenkin.

Päivän lopuksi uusi viinintuottajamaatuttavuus: Libanon. Sieltä messuilla tarjottiin Ksara-nimisen Châteaun Cabernet Sauvignon-pohjaista pullotetta. Viini on kaiketikin valittu jonkin instanssin toimesta vuoden parhaaksi lammasviiniksi ja viinin erittäin pippurinen ja mausteinen kokonaisuus varmasti lihan kanssa sopisikin. Alkosta n. 9e hintaan saatavaa viiniä täytyy kokeilla myöhemmin uudelleen ruuan kanssa.

Viinilehden temppurata ei tänä vuonna mielestäni yltänyt viime vuoden tasolle. Mielenkiintoinen rata, joka painottui ilmaston, vuosikerran ja rypäleiden eroihin. Suuria ahaa-elämyksiä ei tänä vuonna saanut, lähinnä pieniä onnistumisen tunteita, kun pystyi tunnistamaan esittelyjen perusteella esim. lämpimän vuoden kylmästä. Lopussa oli suklaan ja viinin yhdistämistä ja Chateau Carsinin Cadillac toimi hyvin. Itse ihailin valkoisen suklaan ja Cadillacin yhteispeliä kun taas parempi puoliskoni suosi Fazerin 70% kaakaota sisältävää tummaa suklaata tuon kanssa. Noh, makuasioista ei voi muuta kuin kiistellä.

Kaiken kaikkiaan Viiniexpo oli mielenkiintoinen ja mukava taphtuma, jonne tulee varmasti mentyä myös vastaisuudessa. Suosittelen lämpimästi kaikille viininystäville.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti